Nyhet

Tack till Vitalis 2024: En välordnad konferens med fokus på värdeskapande och digital innovation

3 min läsning

Psykologpartners summerar upplevelsen från Nordens största e-hälsokonferens 

Vitalis 2024 har varit en bra plattform för att diskutera och utveckla digitala lösningar inom e-hälsa. Psykologpartners är stolta över att ha bidragit till att lyfta viktiga frågor kring kompetensutveckling, implementering, involvering och design av digital psykologisk behandling.  Vi har ställt ett par frågor till vår affärsområdeschef för digital psykologi, Johan Edbacken och teamet för att summera närvaron.

Johan och teamet digital psykologi närvarade på konferensen Vitalis. Här ser vi vår psykologkonsult Jenny Katalinic som gav av av fyra föreläsningar från Psykologpartners

Hej Johan! Vad tycker ni präglade årets konferens? 

Årets konferens präglades av ett starkt fokus på att skapa värde och konkret nytta genom digitala innovationer. Många programpunkter handlade om vikten av att utveckla tillgängliga och användarvänliga lösningar. Vi deltog i flera inspirerande diskussioner och seminarier som breddade vår förståelse och berikade vårt arbete inom psykologisk design. 

Vilka utmaningar och möjligheter diskuterades? 

En av de mest intressanta aspekterna av Vitalis 2024 var att se hur man adresserade utmaningarna och riskerna med ogenomtänkt digitalisering. Det var tydligt att det finns en ökande medvetenhet om behovet av att införa nya tjänster och metoder på ett ansvarsfullt sätt. Det var också fantastiskt fint att få ta del av specifika projekt och lärdomar som tydligt visar att det går att skapa stor nytta när vi både vågar prova nytt och inför nya metoder på ett genomtänkt sätt.  

Vilken roll spelade Psykologpartners i konferensen? 

Vi är glada att ha varit en del av detta viktiga arbete och att ha kunnat dela med oss av vår expertis. Vi bidrog med föreläsningar kring psykologisk design, att engagera medarbetare i digital vårdutveckling och betydelsen av digital kompetens samt lärdomar från implementering. Dessutom var det mycket givande att nätverka med kunder, samarbetspartners och andra deltagare som vi inte har träffat på flera år.  

“Faktorer som påverkar motivation” – vår psykologkonsult Camilla Söderberg gav en föreläsning om psykologisk design.

Framtida samarbeten och synergier 

Vi ser ett stort värde i att bygga vidare på de samarbeten och synergier som skapades under konferensen. Att nätverka och skapa gemensamma visioner är avgörande för att möta framtidens utmaningar inom digital vård och psykisk hälsa. Vi är övertygade om att dessa samarbeten kommer att bidra till ännu bättre och mer effektiva digitala psykologiska tjänster. 

Ett stort tack till alla inblandade 

Vi vill rikta ett stort tack till alla deltagare och medarrangörer för deras engagemang och insiktsfulla bidrag. Tillsammans fortsätter vi att utveckla och förbättra den digitala vården för att bättre möta behoven inom psykisk hälsa. 

PS. Är du nyfiken på vårt tjänsteutbud inom Digital Psykologi?

Du hittar vår tjänstesida om digitala behandlingsprogram här.

Du hittar vår tjänstesida om psykologisk design här.