Hem/Jobba hos oss
Jobba hos oss

Jobba som psykolog och konsult hos oss

Tillsammans utvecklar vi ett hållbart och friskt samhälle.

Jobba som psykolog och konsult hos oss

Tillsammans utvecklar vi ett hållbart och friskt samhälle.

Hej, vi är nyfikna på dig! 👋

Vill du göra skillnad med fokus på handledning, utbildning och behandling?

Vi är psykologer och konsulter som drivs av värme, kunskap, utveckling och mod när vi levererar spetskompetens i psykologi. Just nu rekryterar vi och är nyfikna på att få växa tillsammans med dig.

Du stimuleras av ständig kunskapsutveckling och vill förmedla den både till kollegor och kunder.

Du vill ha stor frihet och autonomi att påverka din egen arbetsvardag i nära samarbete med kompetenta kollegor.

Du vill genom förtroende och relationsbyggande skapa starka kundrelationer och utvecklande affärer.

Hur är det att jobba på Psykologpartners?

Vardagen på Psykologpartners genomsyras av våra värdeord: värme, kunskap, utveckling och mod. För en inblick i livet på Psykologpartners får du gärna kika på eller läsa berättelserna från våra medarbetare nedan!

Illustration av en linje som bildar ett hjärta

Vi vill möta våra kunder och varandra med värme.

Illustration av en linje som bildar en hjärna

Vi vill ligga i framkant vad gäller kunskap, psykologisk kompetens och bidra till ett bättre samhälle.

Illustration av en linje som bildar en planta

Vi vill växa själva och bidra till andras utveckling och för att göra det behöver vi vara modiga.

Illustration av en linje som bildar en fågel

Mod för oss innebär att vi själva kliver utanför vår komfortzon och är modiga i vår vardag.

 • ”Jag har utvecklats som psykolog men jag har också utvecklats i att ta plats och i att leda”

  "Jag har utvecklats som psykolog men jag har också utvecklats i att ta plats och i att leda"

 • ”Det är en väldigt bra miljö att få lära sig saker och att våga utmana sig och bli peppad”

  "Det är en väldigt bra miljö att få lära sig saker och att våga utmana sig och bli peppad"

 • ”Du kommer att möta ett team med enorm värme, som gärna delar kunskap och erfarenheter”

  "Du kommer att möta ett team med enorm värme, som gärna delar kunskap och erfarenheter"

 • ”Nu skulle jag säga att jag är en erfaren handledare och utbildare som fortfarande är nyfiken och vill veta mer”

  "Nu skulle jag säga att jag är en erfaren handledare och utbildare som fortfarande är nyfiken och vill veta mer"

3 anledningar att jobba hos oss

Två hjärtan av linjer. Metaforisk illustration för värme och kollegialitet.

Vi är många och vi är varma

I PP finns en enorm källa till kompetens och färdigheter. Det finns också en fin och stark vilja att hjälpa varandra, vilket är en effekt av det värderingsstyrda arbetet. Du har din chef, ditt team och såklart soffan på ditt kontor där vi samlas oavsett specialitet och, ej att förglömma, hela ”samtliga-listan” på mailen där ofta tips efterfrågas och där kollegorna villigt delar med sig av sina erfarenheter.

Metaforisk illustration på en människa som frodas i sitt arbetsliv

En hållbar vardag

Vi är engagerade i ett funktionellt och systematiskt arbetsmiljöarbete och du och din chef och teamet ses med jämna intervaller i team-möten och dialogsamtal. Vi jobbar behovsbaserat och har därtill vad som motsvarar kollektivavtal i form av försäkringar och pensionsersättning. För oss är inte ersättningarna det viktigaste, men vi ersätter i enlighet med arbetsmarknad och hur du når dina mål som är fokuserade kring kollegialitet, kundrelationer och intäktsmål.

Metaforisk illustration på utveckling i arbetslivet

Utvecklas som psykolog och konsult

Vi återinvesterar mycket i kompetensutveckling och du har stora möjligheter att själv avgöra vilka intresseområden du vill utvecklas inom. Förutom formella utbildningar finns tillgång till handledning och coachning internt. Mest utveckling sker förmodligen i uppdragen där du varvar mer utmanande uppdrag med välbekanta situationer för att få en stabil inlärning.

Hur är det att jobba som psykolog hos oss?

Vår personalchef Petra Rudin svarar på de vanligaste frågorna!

Vad gör man egentligen när man jobbar hos er?

Vi jobbar med förändringsprocesser på individ, par, grupp och organisationsnivå med det som behövs för att nå sitt önskade läge. Vi utgår från det läge kunden eller klienten befinner sig. Vi har vår grund i kontextuell funktionalism vilket kortfattat betyder att vi tillsammans med kunden utforskar vilka beteenden som är mest hjälpsamma för att nå det önskade läget, i den rådande situationen.

Vad vi konkret gör som konsulter beror på situationen och vilken evidensbaserad metod som passar in. Som konsult hos oss är du legitimerad psykolog, gärna så småningom också psykoterapeut, handledarutbildad och/eller specialist.

 • Vi genomför behandling där vi träffar enskilda individer eller par (barn, ungdomar och vuxna) för samtal med KBT, MI och ACT som grund. Behandlingen kan ske fysiskt, via digitala samtal eller våra internetbehandlingsprogram.
 • Vi handleder andra yrkesverksamma i deras yrkesutövning, behandlare, omsorgspersonal och chefer.
 • Vi faciliterar olika typer av processer till stöd för gruppers och organisationers utveckling.
 • Vi genomför skräddarsydda och öppna utbildningar, tex GPU (Grundläggande psykoterapi), ledarskapsprogram och specialistutbildningar för legitimerade psykologer.
Hur fungerar det att jobba som psykologkonsult?

Som konsult hos Psykologpartners har du två roller, psykologen och konsulten.

Som psykolog växer du ofta in i rollen stegvis, hittar dina intresseområden och förmågor och fortsätter utvecklas mot uppdrag med allt större komplexitet ju mer erfarenhet du får.

Konsultrollen innebär att du med stor frihet bygger ditt kundnätverk, bygger upp och tar ansvar för kundrelationer och dina mål för debitering. Jobbet innebär stor frihet och ansvar med fin support från både chef, mentorer och övriga kollegor.

Själva utförandet sker ofta ute hos kunden, i deras verksamheter. Ibland samarbetar du med en kollega men vanligast är att du är iväg på egen hand och handleder och utbildar dina uppdragsgivare. Du har en placeringsort och kollegor på ett hemmakontor där du håller till när du har behov av det. Minst en gång i månaden ses alla konsulter på plats på kontoret för gemenskap och lärande.

Hur kommer jag in i jobbet?

En medarbetarcykel hos oss kan börja på olika sätt. Ibland kommer du in som psykologkandidat, gör din PTP som eventuellt övergår i en anställning. Ibland är du erfaren psykolog och/eller konsult och vant kliver in i jobbet. Ingens resa är den andre lik.

Oavsett erfarenhetsnivå genomgår du en introduktion, dels en digitaliserad variant med stödfilmer kring de administrativa rutinerna samt något vi kallar konsultstrimman, filmer vi tagit fram för att stödja dig i konsultrollen. Där finns support kring det du behöver kunna som konsult.

Allra viktigast är dock den support du får från din chef och ditt team. Det är vår största fördel som arbetsplats – kollegialiteten. Vi hjälps åt. Fastnar vi i något uppdrag finns det alltid någon kollega som har erfarenhet av situationen och kan hjälpa till. Med runt 100 erfarna psykologkonsultkollegor står du aldrig ensam.

Varför ska jag jobba på Psykologpartners?
Värdegrunden

Det allra viktigaste för oss är vår värdegrund, den behöver man som medarbetare vilja stå för. Värme, kunskap, utveckling och mod är centrala begrepp. Vi vill möta våra kunder och varandra med värme, vi vill ligga i framkant vad gäller psykologisk kompetens och bidra till ett bättre samhälle, vi vill växa själva och bidra till andras utveckling och för att göra det behöver vi vara modiga. Modiga i att själva kliva utanför vår komfortzon och modiga nog att hjälpa våra kunder se andra lösningar för att nå sina önskade lägen.

Kollegorna

Vi är många och vi är varma. I Psykologpartners finns en enorm källa till kompetens och färdigheter. Det finns också en fin och stark vilja att hjälpa varandra. Du har din chef, ditt team, soffan på ditt kontor där vi samlas oavsett specialitet och, inte att förglömma, hela ”samtliga-listan” på mailen där ofta tips efterfrågas och där kollegorna villigt delar med sig av sina erfarenheter.

Din utveckling

På Psykologpartners kommer du utvecklas som psykolog och konsult. Vi återinvesterar mycket i kompetensutveckling och du har stora möjligheter att själv avgöra vilka intresseområden du vill utvecklas inom. Förutom formella utbildningar finns tillgång till handledning och coachning internt. Mest utveckling sker förmodligen i uppdragen och du varvar mer utmanande uppdrag med välbekanta situationer för att få en stabil inlärning. Förutom din individuella kompetensutveckling och färdighetsträning genomför vi företagsövergripande lärande möten tex via PPTalk där en medarbetare delar något nytt och spännande vi alla kan lära av. Vi handleder också varandra både vid behov och med planerade insatser.

Arbetsmiljön

Vår arbetsmiljö är god och vi månar om varandra. Vi har ett funktionellt systematiskt arbetsmiljöarbete och du och din chef och teamet ses med jämna intervaller i team-möten och dialogsamtal. Vi jobbar med ständiga förbättringar baserade på de behov som adresseras.

Hygienfaktorerna

Vi har det som motsvarar kollektivavtal vad gäller försäkringar och pensionsavsättning. Vi värnar hållbarhet och har bland annat friskvårdspeng för att uppmuntra till fysisk aktivitet. Ersättningarna kommer inte vara det allra viktigaste för dig som jobbar på Psykologpartners men vi ersätter med hänsyn till den arbetsmarknad som råder och i förhållande till hur du når dina mål. Målen är fokuserade kring kollegialitet, kundrelationer och intäktsmål.

Kan jag söka praktik och PTP hos er?

Ja, det kan du. När vi har en PTP-plats utlyser vi den som en ledig tjänst men du kan connecta med oss via vår hemsida för att visa att du finns när du vill. Praktikplatser erbjuder vi i mån av utrymme, du söker även praktikplats via vår connect-funktion, där du väljer önskat område och mottagningsort. När teamcheferna bedömer att teamet kan ta emot en praktikant kontaktar de dig. Av GDPR-skäl önskar vi undvika mail med förfrågningar. När du kommer in i vår databas för praktik och PTP kommer dessutom alla våra chefer kunna se din förfrågan.

Vi är nyfikna på dig.

Tveka inte att höra av dig till mig!

Porträttfoto av Petra Rudin

Petra Rudin

Personalchef

Kontaktuppgifter