Välkommen att fördjupa dig i psykologi och beteendeförändring

Ta del av vår kunskap för kompetens- och verksamhetsutveckling!

Klinisk psykologi

Organisation och ledarskap

Pedagogik och utveckling

Digital psykologi

Senaste kunskapsartiklarna

 • Psykologpartners har gedigen kompetens och erfarenhet av att arbeta med VR. Vi har till exempel jobbat med Ebba Lagercrantz och hennes innovativa bolag VERA BIRTH för att tackla förlossningsrädsla. På bilden ser vi Ebba och nyfödda dottern Vera.

  Digital psykologi

  Psykologpartners har gedigen kompetens och erfarenhet av att utveckla skräddarsydda Virtual Reality-interventioner riktade till ungdomar med social ångest, kvinnor med förlossningsrädsla, behandling av olika fobier och mycket mer därtill. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi ett hållbart, friskt och bättre samhälle med den senaste evidensbaserade…
 • Skärmbild från introduktionsfilm om KBT, Kognitiv beteendeterapi. Affärsområdeschef Erik Olsson berättar.

  Klinisk psykologi

  Psykologpartners är pionjärer inom Kognitiv Beteendeterapi (KBT) i Sverige. I över 20 år har vi applicerat metoden och tillsammans har vi gjort skillnad för många i vårt samhälle. I den här artikeln kan du lära dig mer om metoden.
 • Skärmbild från introduktionsfilm om facilitering. Affärsområdeschef Magnus Stalby berättar.

  Organisation och ledarskap

  Vi baserar vårt konsultarbete på vår erfarenhet och på den gedigna forskning som finns inom kunskapsområdet organisationspsykologi. Vår kunskap inom organisationspsykologi krävs för att vi skall uppnå förändringar som driver affärer och verksamheter framåt. Men hur levererar och omsätter vi vår kunskap? Vilket förhållningsätt har…
 • Skärmbild från introduktionsfilm om IKBT, Internetbaserad Kognitiv, Beteendeterapi. Affärsområdeschef Johan Edbacken berättar.

  Digital psykologi

  Känner du till Internetbaserad kognitiv beteendeterapi (IKBT)? Psykologpartners har mångårig erfarenhet av att utveckla internetbehandlingsprogram och vi arbetar idag med fler än hälften av Sveriges regioner. Här lär vi dig mer om konceptet och hur du kan använda dig av det.
 • En medarbetare från Psykologpartners står vid en whiteboard och håller en utbildning i ACT, Acceptance and Commitment Therapy.

  Klinisk psykologi

  Psykologpartners var först i Sverige med ACT och anordnade den första konferensen på svensk mark i Linköping år 2003. I den här artikeln kan du lära dig mer om metoden och dess användningsområden.
 • Skärmbild från introduktionsfilm om PBS, Positivt beteendestöd. Affärsområdeschef Malin Angberg berättar.

  Pedagogik och utveckling

  Positivt beteendestöd är ett arbetssätt för att hjälpa människor att förebygga, hantera och få kontroll över problemskapande beteenden genom systematiskt stöd. Ordet positivt syftar på att vi ska hjälpa stödmottagaren att öka sina chanser att lyckas med – och att använda – beteenden som fungerar…
 • Skärmbild från introduktionsfilm om IBIS, Inkluderande beteendestöd i skolan. Affärsområdeschef Malin Angberg berättar.

  Pedagogik och utveckling

  Med inkluderande beteendestöd i skolan (IBIS) och pedagogisk psykologi uppnår vi trygghet och studiero. Vi ser att IBIS bland annat leder till minskad frånvaro, minskad mobbning, lugnare klassrum och förbättrade skolprestationer.
 • Skärmbild från introduktionsfilm om organisationspsykologi. Affärsområdeschef Magnus Stalby berättar.

  Organisation och ledarskap

  Organisationpsykologin är en av äldsta och största grenarna inom psykologin tillsammans med klinisk och pedagogisk psykologi. Lär dig mer om vad organisationspsykologi innebär och hur vi på Psykologpartners jobbar för att skapa skapa involvering, engagemang och resultat i en organisation.
 • Skärmbild från introduktionsfilm om Psykologisk design. Affärsområdeschef Johan Edbacken berättar.

  Digital psykologi

  Vad är psykologisk design och hur kan det användas? Som experter på beteendeförändring skapar Psykologpartners lösningar som leder till verklig förändring.