Nyhet

Vårt affärsområde Digital Psykologi växer!

3 min läsning

Sedan 2006 har vi på Psykologpartners varit ledande inom Digital Psykologi och nu finns en ledig tjänst för dig som är baserad i Malmö eller Stockholm och har ambition och driv att jobba med innovativa lösningar inom psykologi!

Men vad är digital psykologi och varför är det ett attraktivt karriärsval för dig som leg. psykolog?

Vi har fått svaren direkt av vår affärsområdeschef Johan Edbacken (som dessutom skrivit en bok på området!)

Hej Johan! Vad menas med digital psykologi?

Digital psykologi är ett område på frammarsch som erbjuder stora möjligheter för dagens hälso- och sjukvård. Kombinationen av digitaliseringens möjligheter och vetenskapligt beprövade insatser för att behandla psykisk ohälsa har skapat nya sätt att förmedla effektiva psykologiska insatser till fler!

Okej, nu när vi har bakgrunden: vad skulle du säga är det roligaste med digital psykologi? 

Förutom att få jobba tillsammans med fantastiska kollegor är det vårt fokus på utveckling och våra många samarbeten som gör jobbet roligt! Vi utvecklar behandlingsprogram som används över hela landet, både för oss själva och andra, och får vara med i många spännande projekt där vi både bidrar och lär oss av våra samarbetspartners.

Du nämner teamet: vad är det bästa med gänget i Malmö och Stockholm?!

Vi är ett dynamiskt team med tight sammanhållning utspridda i både Malmö och Stockholm. Som affärsområdet redan avslöjar är vi i hög grad digitala vilket innebär att vi därmed kan jobba online och tillsammans mot samma mål utan att vara bundna till specifika lokaler. Kombinationen av ett digitalt team och ett fysiskt hemma-kontor i Malmö eller Stockholm ger det bästa av två världar!

Vad skulle du säga är största skillnaden gäller uppgifterna som psykolog på affärsområdet Digital Psykologi kontra andra arbetsplatser? 

Den största skillnaden är att vi jobbar med utveckling och idé-generering. På många arbetsplatser är innovation och utvecklingsarbete sekundärt till kärnverksamheten, vilket kan skapa en frustration över att idéer och projekt inte drivs igenom eller får det utrymme de förtjänar. Hos oss är det tvärtom, vi jobbar främst med vidareutveckling och design av nya tjänster, vilket låter oss både vara kreativa och skapar många tillfällen för lärande. Det blir kul och utvecklande, där arbetets innehåll skiftar och varierar utifrån de projekt vi jobbar med för stunden.

Du hittar allt om tjänsten och ansökan här (scrolla ner till Digital Psykologi)!

Har du frågor om digital psykologi, affärsområdet och/eller tjänsten? Kontakta Johan direkt via email: johan.edbacken@psykologpartners.se!

Johan Edbacken leder Psykologpartners affärsområde Digital Psykologi. Nu växer det digitala teamet som finns på plats i både Malmö och Stockholm.