Nyhet

Vi inhämtar den senaste kunskapen på ACBS i juli – välkommen på kostnadsfritt inspirationswebbinarium i höst!

3 min läsning

Vi är glada att meddela vår medverkan på ACBS (Association for contextual behavioral science) på Cypern i juli! ACBS är ett internationellt nätverk av forskare, utbildare och praktiker vars uppdrag bland annat är att sprida kontextuell beteendevetenskap och att fortsätta utveckla principer, teorier och praktiska tillämpningar grundade på empirisk forskning.

Psykologpartners medverkar på världskongressen ACBS för att inhämta den senaste forskningen inom bland annat ACT

Ett av fokusområdena är ACT och det är våra psykologkonsulter Therese Andersson, Celia Young, Maria Lalos,  Åsa Dufmats och Ulrika Ermedahl Bydairk från affärsområdet Klinisk psykologi som åker till Nicosia den 24-28:e juli. Vi har ställt ett par korta frågor till affärsområdeschef Erik Olsson för att ta reda på mer om varför Psykologpartners närvarar och vad vi kan förvänta oss framåt.

Hej Erik! Varför åker psykologkonsulter från affärsområdet Klinisk psykologi till ACBS?

Psykologpartners grundades av psykologer som drevs av att göra skillnad med evidensbaserade metoder och det fortsätter vi med! Genom att använda vetenskapligt förankrade modeller inom psykologin och nyfiket ta in ny forskning på konferensen vill vi utveckla och omsätta vetenskapliga landvinningar i syfte att hjälpa fler. Det har alltid varit vår drivkraft och en viktig första milstolpe var att stå värd för den första världskonferensen i ACT, Association for Contextual Behavioral Science (ACBS) i Linköping 2003.

Psykologpartners var först i Sverige med ACT

Psykologpartners arrangerade den första världskonferensen i ACT! På bild ser vi hela gänget som var på plats år 2003 i Linköping

Berätta mer! Hur har ACT vuxit fram sedan dess?

ACT var då en ny och växande inriktning under KBT-paraplyet som skapade en ny våg av klinisk psykologi och den har fortsatt att utvecklas och utmanar annan kunskap, vilket stimulerar utveckling. Tiden går och ACT är nu en etablerad metod inom flertalet behandlingsområden. Psykologpartners är idag ledande inom utbildning och handledning i ACT och vi genomför uppdrag över hela landet.

Hur ser utvecklingen ut framåt?

Vi utvecklar ständigt våra utbildningar och uppdrag genom att ta del av den senaste forskningen. Ett utmärkt forum för just detta är att delta på konferenser. I år genomförs ACBS på Cypern och Psykologpartners vill vara där och ta del av de senaste rönen inom ACT-forskningen. Vi skickar därför 5 av våra mest erfarna psykologer till Cypern för att bland annat uppdatera sig om var ACT står idag.

Erik Olsson, till höger i bild, är affärsområdeschef för Klinisk psykologi på Psykologpartners och skickar 5 erfarna psykologkonsulter till ACBS på Cypern för att inhämta den senaste forskningen.

Vad är planen för den nya kunskapen, bland annat inom ACT, som hämtas in?

Kunskapen som våra psykologer tar med sig, vill vi ta med hem och omsätta i vår kliniska vardag. Vare sig det gäller att utveckla befintliga och nya utbildningar, skärpa våra handledningsuppdrag eller öka precisionen i vårt behandlingsarbete.

Tack Erik! Är du som läser nyfiken på mer om ACBS och den senaste forskningen inom exempelvis ACT?

Varmt välkommen på ett kostnadsfritt inspirationswebbinarium den 26:e september kl. 08.00! Du anmäler dig direkt genom att klicka här.

På vårt webbinarium får du även praktiska exempel på hur ACT kan appliceras inom olika verksamheter och professioner.

PS. Glöm inte att du alltid hittar vårt omtyckta utbildningsutbud inom Klinisk psykologi här. Välkommen till oss!