Nyhet

Är du nyfiken på det senaste inom exempelvis ACT? Möt vår psykologkonsult Ulrika Ermedahl Bydairk!

3 min läsning

Fem psykologkonsulter – fem perspektiv från konferensen om funktionell kontextuell beteendevetenskap och ACT

I juli åkte fem av våra psykologkonsulter till Cypern för att medverka på Association for Contextual Behavioral Science (ACBS). Hitintills har vi fått läsa om både Therese och Marias upplevelser och näst ut är Ulrika Ermedahl Bydairks reseberättelse!

Hej Ulrika! Vad har världskongressen gett dig?

ABCS- konferensen på Cypern, som blev den 3e i ordningen för mig, har verkligen gett mycket i form av fantastiska möten människor emellan där medmänsklighet, kunskap och uppskattning delas.

På plats på ACBS! Ulrika, som vart på ACBS världskongress hela 3 gånger nu, njuter av värmen med kollegan och psykologkonsulten Celia Young mellan passen på Cypern.

Berätta mer, har du några exempel?

Jag har fått inlärning och fördjupad kunskap i viktiga ämnen så som inter- och intrapersonellt arbete i ACT vid trauma (R. Walser), self-compassion i handledning (G. Zvelc & M Zvelc), individanpassning av ACT och smärtbehandling (D. Gillanders), värderingsarbete vid cancer (T. Lindsey) och vikten med att själva våga möta döden som terapeuter (R. Walser & M. O’Connell). Nu i efterhand ser jag att inlärningen även gav tillfällen för kunskapsutbyten med föreläsare och andra deltagare.

Inlärning och kunskapsutbyte blandat med medmänsklighet, kunskap och uppskattning. Här ser vi Ulrika med kollegan och psykologkonsulten Maria Lalos. 

Vi blir nyfikna på kunskapsutbytet, hur har det sett ut?

Här har jag delat med mig av Psykologpartners ACT-inspirerade internetprogram Ångesthjälpen, de ACT-utbildningar jag och kollegorna Åsa Dufmats och Ulrika Jeppson håller i om långvarig smärta respektive Cancer, Psykologpartners engagemang i handledning, och det viktiga utbildningsarbete vi gör på Psykologpartners grundläggande psykoterapiutbildningar, GPU.

Mycket nätverkande och kunskapsutbyte. Här ser vi Ulrika tillsammans med Masa och Gregor Zvelc som föreläste om handledning och compassion

En hel del, alltså! Hur känns det i stort?

Jag blir stolt över att Psykologpartners har ett kontextuellt tänk i det vi gör och att vi har alltid har med den funktionella analysen i arbete med klienten, den handledde och med oss själva. Vi vill även fortsätta ta in ny kunskap och utvecklas och där jag tänker att deltagandet på ACBS -2023 bidragit till värdefulla steg i den riktningen.

Tack Ulrika!

Är du nyfiken på mer om ACBS konferensen? Anmäl dig här till vårt kostnadsfria webbinarium där vi delar allt det senaste inom exempelvis ACT!

Psykologpartners medverkar på världskongressen ACBS för att inhämta den senaste forskningen inom bland annat ACT

I den här serien av reseberättelser får vi följa psykologkonsulterna Åsa Dufmats, Therese Andersson, Celia Young, Maria Lalos och Ulrika E. Bydairk på världskongressen ACBS i Cypern. Den 26:e september bjuder vi in till ett webbinarium där vi delar den senaste forskningen och våra lärdomar inom exempelvis ACT.