Nyhet

Är du nyfiken på det senaste inom exempelvis ACT? Häng med våra psykologkonsulter på världskongress!

4 min läsning

Fem psykologkonsulter – fem perspektiv från världskongressen ACBS

I juli åkte våra fem psykologkonsulter Celia YoungTherese AnderssonUlrika Ermedahl BydairkÅsa Dufmats och Maria Lalos till Cypern för att medverka på Association for Contextual Behavioral Science (ACBS) världskongress. Redan tidigare har vi intervjuat vår affärsområdeschef för klinisk psykologi Erik Olsson för att ta reda på mer om konferensen och Psykologpartners närvaro och idag får vi möta Maria Lalos, vår psykologkonsult med bas i Umeå för att ta del av hennes intryck från konferensen.

Möt vår psykologkonsult Maria Lalos

Maria Lalos är en av våra fem psykologkonsulter som medverkade på ACBS konferensen i Cypern 2023. Idag får vi ta del av hennes berättelse som innehåller både nya perspektiv och intryck. 

Hej Maria! Vad var det bästa med konferensen?

Det bästa med resan och konferensen kan beskrivas med ett ord – värme! Värmen i ett värdskap som andats stolthet från början till slut. Ärliga dialoger kring vad som behöver förändras och utvecklas för att vi ska kunna möta de utmaningar vi står inför i vår tid. Respekterade personer inom vårt fält har deltagit fullt ut och bjudit på sig själva. Det har gjort ett stort intryck på mig. Jag har även fått möta fantastiska deltagare och mött mig själv i detta vibrerande sammanhang. Jag har gråtit, skrattat och dansat med andra som om vi känt varandra hela livet. Engagemangen är många, fler än jag hade kunnat ana runt om i (ACBS)världen.

ACBS är ett internationellt nätverk av forskare, utbildare och praktiker vars uppdrag bland annat är att sprida kontextuell beteendevetenskap och att fortsätta utveckla principer, teorier och praktiska tillämpningar grundade på empirisk forskning. Tillsammans med fyra kollegor från affärsområdet klinisk psykologi flög Maria in till Nicosia på Cypern som i år stod värd för den internationella konferensen. Maria beskriver världskongressen med ordet “värme”. 

Blev resan viktig för dig?

Absolut! Resan har påmint mig om vikten av att skapa så goda förutsättningar som möjligt till lärande och att vi behöver utvecklas och utmanas tillsammans. En prestigelös guidning har en nyckelroll här, tänker jag. Jag har sett många goda exempel på det under min resa till Cypern.

Maria reste med fyra kollegor från Psykologpartners men fann även nya vänner på konferensen, här i en psykologkollega från USA, Brooke White. 

En viktig resa, alltså. Vad blir nästa steg?

Det kommer ta lite tid att smälta alla intryck från konferensen. Jag ser fram emot att bolla med kollegor hur de ser på betydelsen av den värme jag lyfter fram här. Vad handlar det egentligen om för beteenden? Vad kan vi göra mer av redan idag?

ACBS, en konferens med många intryck som tar en stund att smälta. Vad handlar det egentligen om för beteenden? Vad kan vi göra mer av redan idag? Är frågor Maria kommer bolla med kollegorna efter resan.

Tack för din berättelse Maria! Vill du ta del av mer om det senaste inom exempelvis ACT? Passa på och anmäl dig till vårt kostnadsfria webbinarium på temat här. 

PS. Visste du om att Maria sedan många år utbildar i ACT? För dig som är nyfiken på temat hittar du grundkursen här, och för dig som redan har grundkompetens finns fördjupningskursen här. 

Psykologpartners medverkar på världskongressen ACBS för att inhämta den senaste forskningen inom bland annat ACT

Är du intresserad av tillexempel ACT och tredje vågens beteendeterapi? Psykologpartners närvaro på ACBS sammanfattas bland annat i ett kostnadsfritt webbinarium under ledning av Celia Young.  Här hittar du mer information och anmälan till webbinariet som går av stapeln den 26:e september.