Visste du att vårt affärsområde Organisation och Ledarskap har utbildat 1000 tals chefer och ledare genom åren? Nu söker vårt team i Sydväst förstärkning i en ny kollega (du hittar tjänsten här!) och vi har pratat med vår teamchef, Susanne Rådqvist för att ta reda på mer!

Hej Susanne! Du är chef för POL sydväst, vad betyder det för dig?

För mig är det ett spännande uppdrag som betyder att jag tillsammans med mina kompetenta kollegor får driva och leda utvecklingen mot hållbara organisationer genom modern organisationspsykologi. Vårt team har verkligen en unik kunskap om människor i system och med den bidrar vi till förändring: både för verksamheter och människor i organisationen.

Vi lever i en komplex och föränderlig omvärld där vår spetskompetens efterfrågas av organisationer, grupper och ledare. Det betyder mycket för mig att med kraft få driva utveckling kring hur man ser och använder psykologisk kunskap i samhället.

Vad är det affärsområdet POL gör i Skåne och Göteborg?

Vi har idag en bred variation av uppdrag på alla nivåer, allt från chefshandledning i vardagen till långa utvecklingsprocesser som utvecklar hela organisationen. Varje dag stöttar vi ledare i vardagen att stå trygga och lösa sitt uppdrag. Vi stärker och tränar ledningsgrupper att bli effektiva och välfungerande så de kan lösa sitt uppdrag och hantera svåra frågor som de möter. Vi genomför ledarskapsprogram i ett stort antal organisationer i landet med upplägg som är samskapande med organisationen utifrån deras behov – och förstås som utgår ifrån vad forskningen visar behövs för effekt. Vi utvecklar grupper, organisationer, ledare och individen att lösa sina uppdrag på ett effektivt sätt med gott samarbete och engagemang.

Vi är modiga och vågar föreslå insatser som funkar vilket ibland inte är det kunden tänker sig från början!

Vad är det bästa med teamet i Skåne och Sydväst?

Utan tvekan kompetensen och humorn! Därtill har vi den genuina nyfikenheten på ständig utveckling och lärande.

Hur har rollen utvecklat dig som psykolog under åren?

Alla roller och allt lärande adderar perspektiv för mig att bättre förstå och kunna utveckla organisationer och människor. Jag har arbetat som chef och ledare i näringslivet innan dess att jag blev psykolog. Mina erfarenheter har gett mig ökade perspektiv och en ständig ödmjukhet inför komplexiteten – både att vara ledare, medarbetare och människa. Samtidigt ger det en möjlighet till identifiera hur vi på ett handfast sätt kan bidra till att utveckla organisationer och samhället i stort till det bättre.

Vad är viktigt för dig i ditt ledarskap?

I mitt ledarskap är det viktigt att fokusera på uppdraget därigenom arbeta tillsammans i en tydlig riktning i linje med våra visioner och mål. Längs vägen utforskar vi och lär oss tillsammans! Jag tror på en hög grad av transparens och delaktighet där jag inspirerar, utmanar och bidrar till att människor runt mig växer i en miljö med hög psykologisk trygghet. Just nu är vi inne i en expansiv fas där vi ser allt större behov av vår kompetens i omvärlden och där vi hela tiden behöver också ha vårt eget lärande i fokus. Därför ligger stort fokusera på teamet där lärande och den gemensamma utvecklingen sker, samtidigt som jag också lägger stor vikt på ett nära stöd till mina konsulter i vardagen.

Många ord… 😊 I kort ser jag att min roll är att skapa goda förutsättningar för utveckling hos oss så att vi med mod, kompetens och engagemang kan ta oss an spännande uppdrag som gör skillnad.

Vad är dina bästa tips till en ny kollega?

Välkommen att kliva in med nyfikenhet, mod och kompetens. Kom ihåg att man behöver inte kunna allt från början! Vi är ett gäng kloka kollegor och vi gör användning av allas vår unika kompetens på vägen mot våra gemensamma mål.

Tack Susanne! Vi ser fram emot att välkomna en ny kollega till teamet i Sydväst. Du hittar tjänsten här!