MI (motiverande samtal) vid NPF

MI (motiverande samtal) vid NPF

Pedagogisk psykologi Klinisk psykologi
Fördjupningskurs

Tillägna sig kunskap och strategier som möjliggör tillämpningen av MI med personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och/eller språkliga svårigheter.

Kursen riktar sig till dig som i ditt arbete behöver få kunskap om hur du kan anpassa och förenkla det motiverande samtalet på olika sätt. Utbildningen kommer att varva teori med praktiska övningar.

Detta är en fördjupningskurs. Du förväntas ha grundläggande kunskap i MI (gått en grundutbildning).

Vi erbjuder: 
MI Grund, fysiskt på plats i Stockholm samt
som onlinekurs: MI Online med kontinuerlig kursstart.
Läs mer och anmälan via länkarna ovan.

Matilda Larsson Forsbom,Leg. psykolog, Leg. psykoterapeut, Specialist i psykologisk behandling/psykoterapi
Teamchef Klinisk och pedagogisk psykologi

Matilda har sedan sin psykologexamen arbetat med bedömning, psykologisk behandling och psykosocialt arbete med individer, par, barn och familjer. Matilda arbetar med metod-, process- och ärendehandledning av arbetsgrupper samt med utbildning inom psykologi- och KBT-fältet. Matilda har under 10 års tid arbetat som lokalt ansvarig för grundläggande psykoterapiutbildningar i KBT. Genom sin yrkeserfarenhet har Matilda erhållit goda kunskaper och erfarenheter inom verksamheter såsom psykiatri, socialtjänst, primärvård, företagshälsa, mödravård, HVB, Polisen samt inom beteendemedicinsk vård. Matildas ambition är att erbjuda och sprida kunskap utifrån evidensbaserad modern psykologi, såväl kliniskt men även till de organisationer som hon möter i sina uppdrag.

Kursen ges på distans. Innan utbildningsstart kommer du få ytterligare information och instruktioner via e-post.

Distanskursen skapar möjlighet att delta från valfri plats. Utbildningen innehåller teoretiska genomgångar, exempel och övningar. Du kommer även få tillfälle att möta andra deltagare i digitala grupprum under utbildningen. För att du ska få ut mesta möjliga av utbildningen behöver du en stabil internetuppkoppling, hörlurar med mikrofon samt en webbkamera.

Om tre eller fler anmäls från samma arbetsplats ges 10 % rabatt.
Du erhåller ett kursintyg efter godkänd kurs.

Observera att anmälan är bindande.

“Särskilt bra under kursen var den tydliga underliggande andan i MI. Klargöranden om när MI är användbart och lämpligt att använda. De olika metoder och ‘verktyg’ som kan användas.”

“Väldigt bra föreläsare. Översiktligt och fokus på det viktigaste. Bra med smågrupper och de teman vi arbetade med där.”

Citat från tidigare deltagare på kursen
Omfattning

1 tillfälle

Pris
5400 kr/pers (exkl. moms)

Gör en intresseanmälan

Hej, undrar du något?

Vi har samlat vanliga frågor och svar om våra utbildningar. Tveka inte att höra av dig om du inte hittar svar på din fråga!

Tipsa gärna någon annan om den här utbildningen!

Kontakt

Porträttfoto av Matilda Larsson Forsbom

Matilda Larsson Forsbom

Teamchef Klinisk och pedagogisk psykologi

Leg. psykolog, Leg. psykoterapeut, Specialist i psykologisk behandling/psykoterapi
Kontaktuppgifter

Så tycker tidigare deltagare om våra utbildningar

”Utmanande frågor både under föreläsningar och på examinationen, visar på att ni ställer krav på deltagarna, samt vill att nivån för reflektion förväntas vara på hög nivå.”

”Otroligt kunnig och entusiasmerande kursledare! Mycket skicklig på att förklara och ger bra, konkreta exempel.”

“Utbildaren är fantastiskt kunnig och engagerad och lyckas få alla deltagare aktiva och delaktiga. Vi var en liten grupp och det kändes tryggt och alla kunde ta plats. Jag är supernöjd och har lärt mig mycket både teoretiskt och praktiskt utifrån alla rollspel och övningar.”

”Otroligt kompetenta utbildare. Bra upplägg med teori och mycket praktiska uppgifter och övningar som jag kommer att kunna använda i mitt arbete. Hög nivå på hela upplägget.”

”Föreläsarens varma och fina förhållningssätt var underbart! Det var lätt att följa med och pedagogiskt upplagt. Inspirerande föreläsare som lärde ut med stor kunskap och en gnutta humor.”

”Utbildarens kunskap men samtidigt prestigelöshet gjorde mig trygg.
Kursens föreläsare var pedagogisk, prestigelös och inspirerande. Tycker om när det är en blandning av teori och praktiska övningar, vilket var en röd tråd genom hela utbildningen.”

”Tydligt upplägg under dagarna, bra med tid för egna frågor och reflektioner.
Super bra! Tycker kursen lämpade sig bra på distans. Det var bra att den gavs på distans för jag hade nog inte sökt annars.”

”Kunskapsnivån hos föreläsarna – det märks att de vet vad de pratar om och att de kan fältet. Kunde svara på kluriga frågor, förklara bredare och djupdyka vid behov.”

”Inget var onödigt, allt väldigt matnyttigt. Tre mycket inspirerande och effektiva dagar. Kände mig väldigt ”påfylld” och ”pepp”!”

Boka utbildningen

MI (motiverande samtal) vid NPF

Pris
5400 kr/pers (exkl. moms)

Gör en intresseanmälan

Din utveckling är vår högsta prioritet och med vår spetskompetens och expertis kan du känna dig trygg

Alltid evidensbaserade metoder

Vare sig du går en längre eller kortare utbildning hos oss utgår den alltid från evidensbaserad psykologisk forskning.

Dina kursledare har spetskompetens

Våra kursledare är alltid uppdaterade i enlighet med den senaste forskningen och har praktisk erfarenhet i hur man applicerar teori till att bli verklighet.

Vi är experter på distansutbildning

Vi har tio års erfarenhet av digital psykologi och de flesta av våra utbildningar sker på distans.