Grundkurs i ACT, Umeå

Acceptance and Commitment Therapy

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) är en form av beteendeterapi som blivit allt mer populär på senare år. I stället för att arbeta med att ”ta bort” upplevelser som klienten inte vill ha, syftar ACT till att hjälpa klienten att agera mot självdefinierade livsvärden. Målsättningen med ACT är ökad psykologisk flexibilitet, vilket kännetecknas av just detta: en bättre förmåga att som medveten människa röra sig mot ett rikt och meningsfullt liv.

På denna utbildning tar vi ett helhetsgrepp om ACT såväl som behandlingsmetod och samtalsmodell. Grundläggande teoretiska begrepp introduceras och kopplas till kliniskt relevanta exempel som gör ACT-modellen och de olika processerna som guidar arbetet begripligt. Efter kursen kommer du att ha en tydlig förståelse för hur ACT ser på psykologiska problem samt hur du med hjälp av samtalet som verktyg kan hjälpa människor mot ett mer ändamålsenligt och funktionellt sätt att hantera livets svårigheter.

Målgrupp

Utbildningen passar dig som arbetar inom människovårdande yrken med samtalet som redskap. Även du som inte arbetar med psykoterapi specifikt kommer att ha nytta av utbildningen och dess innehåll.

Utbildare

Maria Lalos, leg psykolog under specialisering.

Maria arbetar på Psykologpartners i Umeå med psykologisk behandling, utbildning och handledning. Hon har mångårig erfarenhet av komplexa tillstånd inom vuxenpsykiatrin, spetskompetens inom bipolär sjukdom och bred kunskap avseende behandling av primärvårdspatienter. Hon utbildar inom klinisk beteendeanalys, KBT och Acceptance and Commitment Therapy (ACT). För Maria utgör ACT en naturlig del i arbetet med personer med långvarig ohälsa, stress och smärta samt ett användbart förhållningssätt i handledning.

Annika Fridén, leg. psykolog under specialisering.

Annika arbetar på Psykologpartners i Umeå med psykologisk behandling, utbildning och handledning. Hon har flera års erfarenhet av arbete med ACT i grupp samt individuellt vid långvarig smärta, stress/utmattningssyndrom och samsjuklighet. Tidigare har Annika arbetat inom olika psykiatriska verksamheter och är delaktig i en studie om internetbaserad KBT/ACT vid underlivssmärta i samarbete med bl.a. Uppsala Universitet.

Datum & plats

25–27 maj 2020, kl. 9.00-16.00, Centralt i Umeå. Lokal meddelas vid inbjudan till kursstart.

Pris & anmälan

7 500 kronor exkl moms, i priset ingår för- och eftermiddagsfika, föreläsningsmaterial samt intyg.

Anmälan till utbildningen görs på www.psykologpartners.se/utbildning.
Sista anmälningsdag: 24 april 2020.
Om tre eller fler anmäls från samma arbetsplats ges 10% rabatt.

Varmt välkommen med din anmälan!

Boka din plats

  • Grundkurs i Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Umeå
    25 maj, 2020 - 27 maj, 2020
    09:00 - 16:00
Biljetter Pris Antal
Grundkurs i Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Umeå 9,375.00kr (SEK)  

Kursledare för Grundkurs i ACT, Umeå

Maria Lalos

Leg. psykolog

phone090-12 02 80
Annika Fridén

Leg. psykolog

phone073 69 70 033