Distanskurs: Behandling via videosamtal

12 mars 2021

Digital psykologi

Välkommen till en utbildningsdag för dig som vill utveckla din kunskap och dina färdigheter i att jobba med samtal och behandling via videosamtal. Videosamtal är på framfart i vården och för med sig otaliga möjligheter för vårdgivare och vårdtagare, förutsatt att utövaren lärt sig dra nytta av styrkorna och parera begränsningarna som videoformatet för med sig. Kunskap och kompetens inom detta område blir alltmer relevant för psykologer, socionomer och andra yrkeskategorier som jobbar med behandling i en digital tid. Den här kursen är för dig som vill utvecklas inom området och lära dig mer om professionella möten på distans.

Syfte

Syftet med dagen är att ge behandlare teoretisk och praktisk kunskap i att genomföra digitala besök.

Upplägg och innehåll

Under utbildningsdagen kommer vi att gå igenom forskningsläget, praktiska förberedelser, råd för att skapa kontakt och främja ett bra samtal, olika former av hjälpmedel, tips vid olika faser (nybesök, behandling, uppföljning, avslut) samt nya situationer som kan uppstå. Vi kommer att diskutera skillnader och likheter samt styrkor och begränsningar jämfört med att träffas fysisk eller använda andra kommunikationskanaler. Innehållet bygger både på forskning och egna kliniska erfarenheter.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till yrkesverksamma inom vård, hälsa och omsorg samt andra som i sina verksamheter arbetar med, eller kommer att börja arbeta med, digitalt bedömnings- eller förändringsarbete. Innehållet är särskilt relevant för dig som arbetar med psykologisk behandling.

Utbildare

Johan Edbacken, leg psykolog

Johan är legitimerad psykolog och arbetar som teamchef på Psykologpartners med fokus på Digital Psykologi. Han har över tio års erfarenhet av olika former av digitalt psykologarbete och har särskilt intresserat sig för kunskapsspridning avseende videosamtal i vården.

Datum och plats

12 mars 2021 kl 9.00-16.00.
Utbildningen är lärarledd i realtid och sker på distans.

Beroende på hur situationen kring Covid-19 utvecklar sig kan möjlighet ges att delta på plats i Psykologpartners lokaler på Luntmakargatan 49 i Stockholm.

Pris 3000 kronor exkl moms, i priset ingår intyg på genomförd kurs.

Anmälan

Anmälan till utbildningen; senast en månad innan kursstart.
Om tre eller fler anmäls från samma arbetsplats ges 10% rabatt.

Boka din plats

  • Distanskurs: Behandling via videosamtal vt 21
    12 mars, 2021
    09:00 - 16:00
Biljetter Pris Antal
Distanskurs: Behandling via videosamtal vt 21 3,750.00kr (SEK)*  

* price includes taxes


Kursledare för Distanskurs: Behandling via videosamtal

Johan Edbacken

Teamchef Digital psykologi
Leg. psykolog

phone073-182 01 86