Distansutbildning: Grundkurs i ACT

 


Utbildningen är upplagd på fyra halvdagar som genomförs på distans. Innan utbildningsstart kommer du få ytterligare information och instruktioner via mail.


Acceptance and Commitment Therapy

Tillgängliga kurser just nu:

 • 22-25 februari, 2021 kl 9:00-12:00
 • 24-27 maj, 2021 kl 9:00-12:00

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) är en form av beteendeterapi som blivit allt mer populär på senare år. I stället för att arbeta med att ”ta bort” upplevelser som klienten inte vill ha, syftar ACT till att hjälpa klienten att agera mot självdefinierade livsvärden. Målsättningen med ACT är ökad psykologisk flexibilitet, vilket kännetecknas av just detta: en bättre förmåga att som medveten människa röra sig mot ett rikt och meningsfullt liv.

Hör Maria Lalos berätta om vad tidigare deltagare uppskattat från kursen

På denna utbildning tar vi ett helhetsgrepp om ACT såväl som behandlingsmetod och samtalsmodell. Grundläggande teoretiska begrepp introduceras och kopplas till kliniskt relevanta exempel som gör ACT-modellen och de olika processerna som guidar arbetet begripligt. Efter kursen kommer du att ha en tydlig förståelse för hur ACT ser på psykologiska problem samt hur du med hjälp av samtalet som verktyg kan hjälpa människor mot ett mer ändamålsenligt och funktionellt sätt att hantera livets svårigheter.

Distansutbildning

Utbildningen förmedlas på distans, vilket innebär att du kan delta från valfri plats. Utbildningen innehåller teoretiska genomgångar, individuella övningar och även enstaka uppgifter att prova mellan dagarna. Du kommer även få tillfälle att möta andra deltagare i digitala grupprum under utbildningen. För att du ska få ut mesta möjliga av utbildningen behöver du en stabil internetuppkoppling, hörlurar med mikrofon samt en webbkamera.

Målgrupp

Utbildningen passar dig som arbetar inom människovårdande yrken med samtalet som redskap. Även du som inte arbetar med psykoterapi specifikt kommer att ha nytta av utbildningen och dess innehåll.

Utbildare

Maria Lalos, leg psykolog under specialisering

Maria arbetar på Psykologpartners i Umeå med psykologisk behandling, utbildning och handledning. Hon har mångårig erfarenhet av komplexa tillstånd inom vuxenpsykiatrin, spetskompetens inom bipolär sjukdom och bred kunskap avseende behandling av primärvårdspatienter. Hon utbildar inom klinisk beteendeanalys, KBT och Acceptance and Commitment Therapy (ACT). För Maria utgör ACT en naturlig del i arbetet med personer med långvarig ohälsa, stress och smärta samt ett användbart förhållningssätt i handledning.

Annika Fridén, leg. psykolog under specialisering

Annika arbetar på Psykologpartners i Umeå med psykologisk behandling, utbildning och handledning. Hon har flera års erfarenhet av arbete med ACT i grupp samt individuellt vid långvarig smärta, stress/utmattningssyndrom och samsjuklighet. Tidigare har Annika arbetat inom olika psykiatriska verksamheter och är delaktig i en studie om internetbaserad KBT/ACT vid underlivssmärta i samarbete med bl.a. Uppsala Universitet.

Datum och plats

22-25 februari, 2021 halvdagar kl. 9.00-12.00

24-27 maj, 2021 halvdagar kl. 9.00-12.00

Utbildningen sker på distans, se mer info ovan.

Anmälan

6000 kr exkl. moms.

I samband med kursen erhåller du föreläsningsmaterial samt kursintyg.

Anmälan till utbildningen görs på www.psykologpartners.se/utbildning en månad innan utbildningsstart.
Om tre eller fler anmäls från samma arbetsplats ges 10% rabatt.

Varmt välkommen med din anmälan!

Boka din plats

 • Distansutbildning: Grundkurs i Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
  22 februari, 2021 - 25 februari, 2021
  09:00 - 12:00
 • Distansutbildning: Grundkurs i Acceptance and Commitment Therapy (ACT) 24 -27 maj 2021
  24 maj, 2021 - 27 maj, 2021
  09:00 - 12:00
Biljetter Pris Antal
Distansutbildning: Grundkurs i Acceptance and Commitment Therapy (ACT) 22-25 februari 2021 7,500.00kr (SEK)*  
Distansutbildning: Grundkurs i Acceptance and Commitment Therapy (ACT) 24-27 maj 2021 7,500.00kr (SEK)*  

* price includes taxes


Kursledare för Distansutbildning: Grundkurs i ACT

Maria Lalos

Leg. psykolog

phone090-12 02 80
Annika Fridén

Leg. psykolog

phone073 69 70 033