Fördjupning MI på distans, våren 2020

MI (Motivational Interviewing eller Motiverande samtal) är ett övergripande förhållningssätt och samtalsmetod som visat sig vara mycket användbar när en person fungerar som yrkesmässig hjälpare för någon annan.

Syfte

Många uppskattar metoden och dess underliggande principer, dock kan det vara utmanande att tillämpa och anpassa våra MI-samtal utifrån kontexten vi arbetar i. Myndighetsutövning, korta samtal i vardagsmiljö och kontakter där verksamheten styr stor del av samtalets fokus kräver anpassning för att kunna genomföras med bibehållen MI-anda.

Förutom en allmän fördjupning av kunskaperna i MI ger denna utbildning strategier för anpassning av MI-samtalet efter verksamheten. Teori varvas med övningar och demonstrationer.

Distansutbildning

Utbildningen förmedlas digitalt vilket innebär att du kan delta från valfri plats. Utbildningen innehåller teoretiska genomgångar, individuella övningar och även enstaka uppgifter att prova mellan dagarna. Du kommer även få tillfälle att möta andra deltagare i digitala grupprum under utbildningen. För att du ska få ut mesta möjliga av utbildningen behöver du en stabil internetuppkoppling, hörlurar med mikrofon samt en webbkamera.

Målgrupp

Utbildningen passar alla som gått en tidigare kurs i MI och som arbetar i ett människovårdande yrke och för alla som på ett eller annat sätt hjälper andra människor till förändring.

Utbildare

Cecilia Gustavsson, leg psykolog, Specialist i klinisk psykologi och medlem av MINT.

Datum & plats

27-28 april och 1 juni klockan 9:00–16:00.

Utbildningen förmedlas digitalt, vilket innebär att du kan delta från valfri plats.
Innan utbildningsstart kommer du få ytterligare information och instruktioner via mail.

Pris

7 500 kr exkl. moms

Boka din plats

  • Fördjupning MI, på distans
    27 april, 2020 - 1 juni, 2020
    09:00 - 16:00
Biljetter Pris Antal
Fördjupning MI, på distans 9,375.00kr (SEK)   Ej Tillgänglig

Kursledare för Fördjupning MI på distans, våren 2020

Cecilia Gustafsson

Leg. psykolog

phone0708 23 50 93