Nyhet

Vi rekryterar till vårt affärsområde Pedagogik och Utveckling!

3 min läsning

Nu växer vårt team Pedagogik och Utveckling (P&U) på fler orter, det finns två tjänster att söka här med huvudort i Göteborg och Östergötland (scrolla ner till Pedagogik och Utveckling!)

Pedagogik och Utveckling riktar sig till barn, unga och individer med funktionsvariationer. Insatserna ges på individ, grupp och organisationsnivå och våra psykologer inom affärsområdet blir en självklar part vid insatser både till individen och nätverket runt omkring.

Vi har frågat Teamchef Therese Allvar mer om affärsområdet och hur det är att jobba i det dynamiska P&U som vi säger på Psykologpartners!

Hej Therese, vad är det bästa med affärsområdet Pedagogik och Utveckling?

Det bästa med affärsområdet Pedagogik och Utveckling är den skillnad vi gör för barn, unga och människor med funktionsnedsättningar. Vi får lära känna mängder av verksamheter och människor, och vara del av deras utvecklingsresor. Ofta blir vi kontaktade när det finns svår beteendeproblematik, i exempelvis skola eller inom en boendeverksamhet, och får följa och leda en process som ganska snart ger minskade beteendeproblem och ökad livskvalitet hos den enskilde. De delarna av jobbet är de bästa jag vet, och jag tänker ofta på vilken skillnad vi gör för utsatta grupper i samhället. Vi utbildar, handleder och behandlar, samtidigt som vi också utvecklas som psykologer individuellt och tillsammans som team.

Du nämner “Vi” många gånger, vad det bästa med ert gäng? 

Vi har ett himla fint team med god sammanhållning och det finns alltid en kollega man kan ringa till för att bolla något i vardagen eller få kollegial handledning av. Kompetensen hos kollegorna är hög, och engagemanget för målgrupperna och utvecklingen av vår verksamhet stor. I Göteborg får man sällskap av en riktigt erfaren, pedagogisk och värderingsstyrd kollega och tillsammans med henne kommer man att arbeta för att fortsätta etablera vårt affärsområde i regionen. Särskilt i Göteborgsregionen har konsulterna nu stor möjlighet att påverka vilka verksamheter som man vill fokusera på och arbeta aktivt för att komma intill och jobba mera med. I Östergötland har man närhet i vardagen till sex kollegor, och goda möjligheter att auskultera hos varandra och driva utvecklingsprojekt tillsammans. 

Vad är den största skillnaden med att arbeta som psykolog inom Pedagogik och Utveckling i jämförelse med andra tjänster som leg. psykolog?

En stor skillnad jag upplever som psykolog inom p&u kontra många andra arbetsplatser är att här är stort engagemang och driv en verklig tillgång, och något som vi alla inom teamet har. Vi har korta beslutsvägar och ofta kan vi snabbt omsätta idéer till verklighet, det finns en stor kreativitet och glädje i vårt arbete och vi är grymma på att hitta vägar att med hjälp av Tillämpad beteendeanalys (TBA) hjälpa människor till bättre livskvalitet. Jag har jobbat i affärsområdet Pedagogik och Utveckling sedan 2018 och lär mig fortfarande och hela tiden nya saker som utvecklar mig som psykolog och som människa.

Tack Therese! Du kan söka tjänsterna inom Pedagogik och Utveckling här, vi intervjuar löpande och för frågor finns Therése tillgänglig på therese.allvar@psykologpartners.se. 

Välkommen med din ansökan!