Nyhet

Konkreta verktyg vid Motiverande samtal – MI neuro

2 min läsning

Psykologpartners Utbildningar brinner för att hjälpa företag, organisationer och individer att lyckas med sina utmaningar. Psykolog och teamchef Karam Hanna; om vad som är på gång just nu inom ett av Psykologpartners affärsområden Pedagogik & Utveckling;

Karam utbildar ofta inom TBA och PBS, men nu klappar hans hjärta extra varmt för den uppskattade kursen MI vid neuropsykiatriska tillstånd i november. Responsen från tidigare kursomgångar har varit mycket positiv. Deltagarna har upplevt att de fått många konkreta verktyg. Deras MI-samtal fått större effekt.

Kursen hålls på distans vilket många uppskattar eftersom de kan delta från valfri plats. Utbildningen innehåller teoretiska genomgångar, exempel och övningar.

Varför är just den här kursen viktig och vad är bakgrunden?

– Den här kursen finns för att många av de verksamheter som arbetar med individer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar använder MI som metod. Då är det viktigt att man anpassar samtalet, utifrån de neuropsykiatriska faktorer som kan utgöra hinder i kommunikationen, säger Karam.

Karam fortsätter;

– Det viktigaste när man arbetar med MI är att skapa en miljö som bygger på nyfikenhet på den man samtalar med – och respekt för dennes egna vilja.

Det är viktigt att känna till vilka utmaningar personer med NPF kan ha, och se till att man anpassar, för att komma runt dessa utmaningar. Det kan t.ex. handla om att någon med bristande språk kan behöva få kortare meningar i samtalet, eller att någon med lägre uppmärksamhetsförmåga kan gynnas av tydlighet med hjälp av ett tidshjälpmedel i rummet.

Vad får man med sig när man gått kursen?

– Man får med sig grundläggande förståelse för vilka svårigheter kopplade till NPF som kan uppstå i samtal, och konkreta verktyg/strategier i hur man kan anpassa utifrån dessa svårigheter, säger Karam.

Anmäl dig här till kursen redan nu!

Kontakt

Karam Hanna
karam.hanna@psykologpartners.se

08-410 64 403

Karam har en gedigen bakgrund och god erfarenhet av neuropsykiatriska tillstånd bl a från tidigare arbete på BUP. Han har arbetat med intensiva behandlingsinsatser för barn i förskoleåldern med autism och med handledning inom förskola, skola, stödboenden, daglig verksamhet, socialtjänst och HVB.

Pedagogik & Utveckling

Stort fokus på evidensbaserade kartläggningsmetoder och interventioner baserade på modern Tillämpad beteendeanalys (TBA) och Positivt beteendestöd (PBS) för personer i olika åldrar med funktionsvariationer. Ett brett spann av olika insatser.

Vill du veta mer
MI vid neuropsykiatriska tillstånd

Kursen ges på distans den 12 november 2021.