Nyhet

Äntligen öppen för anmälan: Specialistkurs i Positivt Beteendestöd (PBS) för barn och unga!

2 min läsning

Äntligen kan du som psykolog söka Specialistkursen i PBS inför hösten. Kursen skapar bättre förståelse för faktorer som är förknippade med barn och ungdomars beteendemässiga utmaningar hemma, i skolmiljön och inom boendeverksamheter; men vad är unikt med kursen, hur utvecklas man som psykolog och vad kan kompetensen bidra till? Vi har pratat med Malin Angberg, vår affärsområdeschef för Pedagogik och Utveckling för att ta reda på mer:

Hej Malin! Vad är unikt med specialistkursen? 

Unikt med kursen är att du får en grundlig genomgång och praktisk träning på varje steg i kartläggning, datainsamling, den funktionella analysen och i att ta fram en beteendestödsplan! Detta sker genom eget klientarbete som vi handleder, vilket innebär att all kunskap blir direkt och praktiskt tillämpbar.

Positivt beteendestöd för barn och unga är i sig också unikt då vi kan vi ge rätt stöd till en person, deras familj OCH deras nätverk för att hjälpa individen att leva ett meningsfullt liv och lära sig nya färdigheter. Kursen inkluderar såväl kartläggning och planering för interventioner på individnivå såväl som hur du kan implementera dessa i en verksamhet!

Hur utvecklas man som Psykolog? 

Som psykolog vässar du din analytiska förmåga och färdigheter i att göra korrekta beteendeanalyser (genom noggrann kartläggning och datainsamling). Du får träna på att lösa svårare och mer komplexa arbetsuppgifter, och den fördjupade kompetensen innebär också att du i en högre utsträckning kan använda dina färdigheter i kliniska och organisatoriska ärende: i din yrkesvardag helt enkelt! Utifrån ett bredare perspektiv leder den nya kompetensen också till nya ansvarsområden i specialistanställningen.

Hur och vad kan man som specialist med kunskap inom området bidra med framåt? 

Som specialist inom Pedagogisk psykologi bidrar du till att stödja och stimulera lärande, utveckling och hälsa. Du kommer framåt att kunna bidra med insatser som kan ligga på organisation-, grupp- eller individnivå, och det är ofta koordinera, samordna och prioritera mellan fler olika typer av insatser. Din förståelse för det kontextuella samspelet, och kunskap om hur samhället kan jobba med anpassningar för att minska på problembeteenden och öka livskvalitén för barn och unga blir ett otroligt viktigt och eftersökt bidrag som verksam specialistpsykolog.

Tack för att du delar med dig Malin! Vill du veta mer om kursen, ställa frågor till Malin eller boka din plats nu? Besök kurssidan här! 

Malin Angberg, affärsområdeschef för Pedagogik och Utveckling leder specialistkursen i Positivt Beteendestöd (PBS) för barn och unga på Psykologpartners.