Nyhet

Sök senast 20 maj: Grundläggande Psykoterapiutbildning på fler orter!

3 min läsning

Under hösten 2022 startar vår Grundläggande Psykoterapiutbildning (GPU) i KBT på fler olika orter runt om i landet och det har blivit dags att söka! Psykologpartners har hållit grundläggande psykoterapiutbildningar sedan 2003 och kvalitetssäkrar och utvecklar den löpande. Samordnare för utbildningen som helhet är Cecilia Engblom Rosengren, och inför utbildningsstarterna 2022 har vi fått hennes perspektiv på vårt omtyckta upplägg:

Vad är GPU och varför ska man gå utbildningen hos psykologpartners? 

Fråga dig själv varför du vill gå en grundläggande psykoterapiutbildning! För de flesta som går vår GPU är det att de har ett jobb där de möter människor med psykiskt eller psykosocial ohälsa.

Hos oss får du verktyg att bemöta gruppen du jobbar med men också FÖRSTÅ. Att få en bild och ett sätt att se på en individs situation och kunna öka livskvalité hos någon annan. För många av våra deltagare är det en fördjupningsutbildning för något de redan gör. Och vissa vill gärna bli psykoterapeut.

Vi har ett starkt fokus på beteendeanalys och kartläggning. Vår ambition är att varje person verkligen ska KUNNA det vi lär ut! Vi lär dig rent praktiskt, hur ska du jobba och känna dig trygg i att ge psykologisk behandling?

Vad är unikt med kurspaketet? 

Det är unikt att vi finns på så många ställen. Vår utbildning ges i hela Sverige, från norr till söder. Det gör att vi är MÅNGA duktiga psykologer och psykoterapeuter som är inblandande, vi har helt enkelt en stor bank av spetskompetens. Du får föreläsare som verkligen kan och har erfarenhet!

Att vi har så många omgångar gör även att vi kan vara mer flexibla, skulle det hända något som gör att du behöver ett studieuppehåll  finns det nästan alltid en kursgrupp att komma in i när du återupptar studierna.  Vi är också stolta över våra föreläsningsutvärderingar – där genomsnittet ligger över 4/5 för pedagogik, innehåll och relevans.

Hur kan man använda sin GPU kompetens från Psykologpartners framåt?

Den här utbildningen vänder sig till alla som behöver den! Vår ambition är att alla patienter och klienter ska få bättre bemötanden och behandlingsplaner genom vår utbildning. Det handlar inte enbart om psykologisk behandling utan att man kan bidra med mer struktur och evidens till att främja livskvalité hos många olika grupper. Inom HVB hem, psykiatri, primärvård och somatisk vård till exempel. På vår GPU får man ”kött på benen” att kunna se och behandla alla människor.

Efter utbildningen jobbar många jobbar kvar i sina verksamheter och vissa går vidare till andra arbetsuppgifter eller att läsa till psykoterapeut För alla gäller att man får den inlärningspsykologiska blicken i vad man än håller på med och i alla delar av samhället kan vi bidra till ökad livskvalité. I utbildningen är vi noga med att särskilt knyta ihop  säcken kring ”Hur tar du med dig det du har lärt dig ut i din verksamhet?” och ”Vad gör du med det här nu?”

Tack Cecilia för att du delar med dig! Vår grundutbildning i psykoterapi går av stapeln i bland annat Norrköping, Stockholm, Umeå och Malmö. Du kan ansöka fram till 20 maj genom att klicka här!

Cecilia Engblom Rosengren är leg. Psykolog, leg. Psykoterapeut samt specialist i psykologisk behandling/psykoterapi och samordnar den Grundläggande Psykoterapiutbildningen på Psykologpartners.