Nyhet

Psykologpartners lanserar bok om Positivt beteendestöd!

2 min läsning

Layout med text och citat om att Psykologpartners lanserar ny bok om positivt beteendestöd.

Men vad innebär metoden, hur gör den skillnad och när kommer boken ut? Vi har pratat med vår affärsområdeschef POU, Malin Angberg för att ta reda på mer.

Hej Malin! Hur kommer det sig att vi skriver boken?

Vi har under många år arbetat för att sprida Positivt beteendestöd till LSS-verksamheter och vi har sett att det saknas en bok där man kan läsa om vad PBS är och hur arbetet med PBS går till i olika verksamheter. I den här boken ger vi en övergripande presentation av positivt beteendestöd. Översikten är tänkt att vara en enkel genomgång av arbetssättet och fungera som en introduktion och ett underlag för stödpersonal som förväntas arbeta enligt modellen.

Varför är den viktig?

PBS fokuserar vi på att arbeta förebyggande och att hjälpa personer utveckla grundläggande färdigheter och självständighet för att minska problemskapande beteenden. Att vi tar avstånd från att använda bestraffning och begränsande åtgärder eller tvång är en grundsten inom PBS. I arbetet med positivt beteendestöd erbjuder vi istället ett uppmuntrande och utvecklande stöd som kan hjälpa stödmottagare och personal utan att vi behöver använda bestraffande åtgärder.

Positivt beteendestöd kännetecknas av flera principer som tillsammans syftar till att höja individens livskvalitet. När vi arbetar enligt den här metoden fokuserar vi framför allt på att anpassa miljöfaktorer, erbjuda individanpassat stöd och möjliggöra utvecklingen av viktiga och värdefulla färdigheter.

Vi hoppas att den som läser boken får möjlighet att få mer förståelse för innehållet i Positivt beteendestöd och hur vi kan arbeta för allas människors rätt till en god livskvalitet.

Vem/vilka vänder sig boken till?

Vi hoppas att denna bok kan fungera som ett stöd för dig som arbetar inom verksamheter där PBS redan används eller i verksamheter där man vill börja arbeta utifrån PBS.

Var och när kommer boken finnas tillgänglig?

Boken kommer att finnas tillgänglig i nätbokhandeln och släpps nu under kvartal 1. Vi meddelar när den går att beställa.

Tack Malin, då håller vi utkik! Är du som läser intresserad av Psykologpartners arbete med PBS eller vill du få ett meddelande när boken finns tillgänglig? Kontakta Malin Angberg direkt via mail: malin.angberg@psykologpartners.se