Nyhet

Pressmeddelande: Psykologpartners lanserar bok om Positivt Beteendestöd för att möta utmaningarna inom LSS!

2 min läsning

Känner du att du ligger steget efter istället för steget före?

Upplevelsen av att ligga steget efter är vanligt när vi arbetar i verksamheter som möter och stöttar människor med stora behov. Psykologpartners har under många år spridit Positivt Beteendestöd (PBS) så att personal inom verksamheterna kan ligga steget före istället för efter i arbetet.

Varför en bok om PBS?

Eftersom det länge saknats en stöttande bok för arbetet med PBS inom LSS har vi nu tagit fram en praktisk bok för personal och verksamheter som ger både en översikt och genomgång av arbetssättet. Tillsammans med förlaget Fantasi & Fakta lanserar vi nu boken som med sitt lättlästa format blir ett naturligt underlag för stödpersonal som vill börja eller förväntas arbeta enligt modellen.

Så här säger vår affärsområdeschef för Pedagogik och Utveckling, Malin Angberg om boken: Vi hoppas att den som läser boken får möjlighet att få mer förståelse för innehållet i Positivt beteendestöd och hur vi kan arbeta för allas människors rätt till en god livskvalitet.

Men vad innebär egentligen Positivt beteendestöd (PBS)?

Grundprincipen är att arbeta med fokus på livskvalitet, trygghet och struktur. Genom att arbeta med individens beteenden i dennes vardagsmiljö och kartlägga situationer och beteenden som orsakar problem för individen anpassas miljö och bemötande. Målet med alla insatser är att individen ska få ökad livskvalitet; både genom anpassning och genom möjligheten att utveckla nya färdigheter.

I korthet är PBS:

  • Forskningsförankrat och evidensbaserat
  • Applicerbart inom flera områden
  • Uppmuntrande istället för bestraffande

Var hittar jag boken?

Vi bjuder nu in till ett nationellt webbinarium för att introducera och fira vår bok om Positivt beteendestöd! På vårt webbinarium får du en kort introduktion till PBS och en genomgång av…

  • Grundprinciperna i PBS
  • Exempel på hur PBS bevisats hjälpsamt som metod inom LSS
  • Hur arbetssättet framgångsrikt kan implementeras

När? 24:e april kl. 08.00

Var? Online via zoom

Klicka här för anmälan och ett smakprov på boken.

Välkommen till oss!