Nyhet

VÄRME. Den första delen i serien om Psykologpartners värdeord.

3 min läsning

VÄRME. Psykologpartners är ett värderingsstyrt kunskapsföretag som drivs av värme, kunskap, utveckling och mod. Vi är psykologkonsulter som förändrar beteenden och erbjuder spetskompetens i psykologi till både offentlig och privat verksamhet. Våra värdeord genomsyrar allt vi gör på Psykologpartners när vi arbetar med förändringsresor och beteendeförändringar tillsammans med ledare, organisationer, grupper och team.

Vad betyder värme för oss? Det innebär att vi är inkluderande i vårt sätt och att vi värnar våra relationer. Det innebär att vi med värme tar med våra uppdragsgivare på förändringsresan, men också att vi är en organisation där vi möter och arbetar långsiktigt tillsammans med värme. Idag har vi en kultur formad av värme på Psykologpartners, och vi vill gärna dela med oss av den! Ett exempel på genomlevd värme har Lilja Åsberg som är leg. Psykolog inom affärsområdet Pedagogik och Utveckling (PoU) i Malmö.

Lilja! Berätta för oss om hur värme har manifesterat i din roll på Psykologpartners?

Jag fick frågan precis innan sommaren att göra ett uppdrag för en gymnasiesärskola. En föreläsning för cirka 100 personer om sociala medier och intellektuell funktionsnedsättning. Jag blev genast ivrig och lade även till sexualitet som tema i föreläsningen. Det blev en del research att göra, men framförallt hjälptes jag av att kollegor delade med sig av sitt material och erfarenheter.

…Hur gick det?

På föreläsningsdagen fick jag från tidigt på morgonen till sent på eftermiddagen SMS från både kollegor och chefer som hörde sig för, kom med hejarop och peppiga kommentarer. När jag tog upp mobilen i pauserna slogs jag just av värmen. Föreläsningen blev mycket lyckad, något som jag kände drevs av värmen i rummet från publiken! Dessutom var det första livemötet för många sedan coronautbrottet, och det märktes!

Vad lärde du dig?

Mycket! Att våga lita på att vi psykologer har mycket att tillföra med vår kunskap i olika verksamheter. Att sexualitet i kombination med intellektuell funktionsnedsättning och det digitala utanförskapet är viktigt och något som vi behöver prata mer om. Mina lärdomar från föreläsningen har jag sedan kunnat använda mig av i flera av mina andra uppdrag som handledare. Men jag påmindes framförallt om att man aldrig är ensam när man gör något som konsult på Psykologpartners. Även om jag utförde föreläsningen hade jag kollegor, chefer och publik med mig. På Psykologpartners är alla investerade i det man gör och det blir just en tillvaro som genomsyras av värme!

Tack Lilja! Är du nyfiken på vad Pedagogik och Utveckling och hur det är att jobba som psykolog med ett barnperspektiv? Här finner du lediga tjänster på Psykologpartners och här kan du söka tjänsten direkt. Kontakta gärna Therese Allvar, Teamchef på 070 956 27 68 eller maila  therese.allvar@psykologpartners.se för frågor om vårt affärsområde Pedagogik och Utveckling!

Lilja Åsberg, leg. Psykolog på Psykologpartners och affärsområdet Pedagogik och Utveckling delar sin erfarenhet av värdeordet värme. Fotograf: David Brohede