Nyhet

Lotta Lundhagen startar ledarutvecklingsprogrammet Klart Ledarskap på Psykologpartners

3 min läsning

Nu kan du gå Klart Ledarskap hos oss på Psykologpartners

Över 7000 chefer har hittills gått ledarutvecklingsprogrammet Klart Ledarskap och 98 % uppger att de skulle rekommendera den till någon annan. Nu kan du gå det populära programmet hos Psykologpartners under ledning av Lotta Lundhagen – vi har intervjuat henne för att ta reda på mer.

Hej Lotta! Vilka vänder sig ledarutvecklingsprogrammet Klart Ledarskap till?

Vi vänder oss till alla chefer och ledare! Vill du arbeta på att bli mer tydlig? Vill du skapa lärande organisationer? Då är det här verkligen kursen för dig.

Berätta mer! Vad är en lärande organisation?

En lärande organisation är att få ut den fulla potentialen om medarbetare. Om jag jobbar i en otrygg organisation där vi inte pratar med varandra blir det inte bra, men om jag blir en tydlig ledare kan jag se till att alla faktiskt blir trygga. Vi skapar helt enkelt ett lärande genom att prata med varandra. Det handlar mycket om att öka upp kommunikation och dialog. 

Hur förmedlas den kunskapen i programmet?

I praktiska verktyg som funkar både för mellanchefen men också i ledningsgrupper!

Varför är ledarutvecklingsprogrammet viktig?

Jag tycker den är viktig för att den är just konkret.  Jag tänker att idag, om man är ledare, så behöver man ha självinsikt: du behöver kunna skapa lärande och främja partnerskap i organisationer. Du behöver kunna hantera situationer i organisationen. Konceptet är väldigt genomgående och effektivt. Du blir klar och tydlig men också nyfiken i att vilja lyssna mer. Här får du träna på att vara uppriktig och det skapar helt andra relationer på arbetsplatsen. Förhållningssättet som vi lär ut behövs i samhället. 

Berätta mer – Vad gör programmet för skillnad i vårt samhälle?

Effekten blir att vi får större medvetenhet i sättet vi kommunicerar! Vi underlättar för varandra genom att vara tydliga, tillexempel att vi kan prata med varandra istället för om varandra. Vi kan skapa psykologisk trygghet i organisationer vilket grundar för både tillit och lärande. 

Spännande! Några sista ord om Klart Ledarskap som nu startar hos oss på Psykologpartners?

Den minskar problematiken kring att skapa meningsskapande på arbetsplatsen! Den hjälper oss att lägga tid på viktigare saker. Hur ofta har du grubblat på vad någon sa eller gjorde? Tänk om alla kunde lägga den energin på själva uppgiften och att samskapa istället. Då får vi mer funktionella organisationer och i förlängningen ett mer funktionellt samhälle.

Tack Lotta! Det finns fortfarande platser kvar till ledarutvecklingsprogrammet Klart Ledarskap som drar igång i oktober.Du hittar mer information och anmälan här. Välkommen till oss! 

Lotta Lundhagen startar "Klart Ledarskap" på Psykologpartners med start i oktober 2023

Lotta leder Klart Ledarskap på Psykologpartners och är teamchef för organisation och ledarskap i Stockholm. Lotta har mångårig erfarenhet inom ledningsgruppsutveckling, ledarutveckling, teamutveckling, chefscoachning samt handledning för chefer och medarbetare.