Nyhet

Psykologpartners på konferensen “Funktionshinder i tiden 2024” med SKR och Socialstyrelsen

1 min läsning

– Programmet för konferensen innehåller en blandning av ny forskning och kunskap, aktuellt på nationell nivå och lärande exempel från verksamheter i kommuner och regioner. Årets tema är bland annat LSS 30 år.

Så skriver Socialstyrelsen om konferensen som gick av stapeln 18-19 april som anordnades för omkring 500 deltagare i samarbete med SKR. Tillsammans med profiler som Magnus Wallinder från socialstyrelsen, Åsa Furén från SKR och socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönwall bidrog vår psykologkonsult Alexandra Rosendahl Santillo bidrog med sina kunskaper som specialistpsykolog och vi har intervjuat henne om närvaron. 
Alexandra Rosendahl Santillo medverkar på konferens med Socialstyrelsen och SKR i sin roll som psykologkonsult på Psykologpartners
Vår psykologkonsult Alexandra Rosendahl Santillo presenterar på konferens anordnad av socialstyrelsen och SKR

Hej Alexandra! Vad var viktigt på konferensen anordnad av SKR och Socialstyrelsen?

Det var viktigt och värdefullt att få perspektiv och input om hur man kan utveckla LSS-verksamhet, tillexempel i relation till de nya riktlinjerna vid tidiga insatser av autism. Dessutom fördes bra diskussioner om kompetenshöjning i personalgrupper och vi belyste vikten av stöd till chefer! Mitt bidrag handlade framförallt om att anpassa behandling vid självskador och problembeteenden med DBT Skills System.

Hur kan den som är intresserad ta reda på mer?

Vi har både utbildning och handledning i PBS, och dessutom har vi en utbildning i just DBT Skills System som startar igång i höst.

Tack Alexandra! Här kan du som läser hitta mer information och anmäla intresse till Alexandras kurs i DBT Skills System.

konferens med SKR och socialstyrelsen där Psykologpartners närvarar med Alexandra Rosendahl Santillo“Funktionshinder i tiden 2024” – En konferens med runt 500 deltagare anordnad av SKR och Socialstyrelsen där Alexandra Rosendahl Santillo medvekade för Psykologpartners