Nyhet

Vi uppmärksammar världsdagen för psykisk hälsa

2 min läsning

Den 10 oktober varje år infaller Världsdagen för psykisk hälsa, ett initiativ som grundats av World Foundation of Mental health och som stöttas av Världshälsoorganisationen (WHO). Syftet med initiativet är att öka medvetenheten om frågor kopplade till psykisk hälsa och vi har ställt ett par frågor till vår VD, Sara Hillbom, för att uppmärksamma dagen.

Hej Sara! Varför är den här dagen viktig enligt dig?

Det är viktigt att belysa ett av våra största gemensamma samhällsproblem eftersom utvecklingen går åt fel håll. I dagsläget ser vi att psykisk ohälsa ökar mest hos unga flickor och kvinnor. Suicidaltalen är däremot högre för män än kvinnor. Samband finns också mellan svag ekonomi och psykisk ohälsa, vilket gör att vi nu befinner oss i en situation som sannolikt inte förbättrar statistiken, vårt arbete blir viktigare än någonsin.

Vad gör Psykologparters för att främja mental hälsa?

Betydelsen av att kunna leva ett gott liv är mer än frånvaro av psykisk sjukdom, det är att kunna förverkliga egna möjligheter, klara påfrestningar, arbeta och bidra till samhället. Ett av våra största bidrag är att handleda och utveckla alla duktiga medarbetare inom kommuner och regioner som i sin tur hjälper individer med psykisk ohälsa till en bättre framtid. En viktig och värderad uppgift.

Hur ser arbetet ut framåt?

Vår uppgift är att följa forskningen, vara pålästa och drivande för att våra kunder ska få med sig optimalt i kontakten med oss oavsett om det är en individ som går i terapi, en grupp som handleds eller en organisation som behöver utvecklas.

Tack Sara!

PS. Klicka in här för att möta våra kunder eller här för att läsa mer om vår värdegrund och arbetet vi utfört sedan tidigt 2000-tal.