Nyhet

Vad innebär psykologisk design? Välkommen på kostnadsfritt webbinarium!

2 min läsning

Vi på Psykologpartners har sedan 2006 försett Sverige med det senaste inom digital psykologi och nu välkomnar våra psykologkonsulter Camilla Söderberg och Jacqueline Levi in till ett kostnadsfritt webbinarium på temat psykologisk design! Webbinariet går av stapeln den 5:e mars och vi har intervjuat duon för att ta reda på mer.

Hej Camilla och Jacqueline! Kul med webbinarium! För den som inte redan vet: vad är psykologisk design?

Begreppet psykologisk design är ett samlingsbegrepp för hur kunskap från kommunikationsvetenskap, ux-design, motivationsteori och digital beteendeförändring kan användas för att främja motivation och följsamhet i digitala interventioner.

Varför är det viktigt med digital psykologi och psykologisk design?

Forskning visar att designen av en digital intervention har en betydande inverkan på användarens motivation och följsamhet, och därigenom även på interventionens effekt.

Genom att använda psykologisk design kan vi skapa en förstärkande miljö där användaren inte bara konsumerar information, utan också interagerar och engagerar sig i innehållet. Detta främjar såväl motivation till beteendeförändring som följsamhet och effektivitet.

En välutformad psykologisk design strävar efter att underlätta interaktion och ge en smidig användarresa, samt att ta hänsyn till olika användargrupper och deras unika behov och preferenser.

Motivation till beteendeförändring låter som något många behöver. Vem borde komma på webbinariet om psykologisk design?

Vi vänder oss till dig som arbetar med eller är nyfiken på att utforma digitala behandlingsprogram eller stödinsatser och som önskar inspiration och tips på vad som är viktigt att tänka på.

Vad får man som deltagare med sig?

Under webbinariumet delar vi med oss av fem av våra viktigaste principer för att designa effektiva digitala stöd- och behandlingsinsatser. Vi kommer även berätta mer om vår designutbildning för den som är nyfiken!

Tack Camilla och Jacqueline!

Klicka här för att anmäla dig helt kostnadsfritt till vårt webbinarium om psykologisk design.