VeRa Birth är VR mot förlossningsrädsla som togs fram med Psykologpatners
Kundberättelse

VR mot förlossningsrädsla – “otrolig!” säger VERA BIRTHS grundare om insatsen

”Psykologpartners gjorde en gedigen plan tillsammans med VERA BIRTH och följde resan från början till slut - från detaljplaner till en färdig produktion. Psykologpartners har haft en superstor betydelse för projektet.”
Ebba Lagercrantz Hedblad

Grundare, VERA BIRTH

Tillsammans med oss på Psykologpartners har VERA BIRTH tagit fram ett VR-material med syftet att förbereda kvinnor inför förlossning och att motverka förlossningsrädsla. Vi har pratat med vår kund VERA BIRTH och dess grundare, Ebba Lagercrantz Hedblad, om hennes erfarenhet som kund till oss. 

Hej Ebba! Varför VR?

Jag var på middag för ungefär 10 år sen och fick där prova på VR. Jag slogs av hur otroligt verkligt det var och jag har flera gånger tänkt tillbaka på det. Det gjorde med andra ord ett starkt intryck på mig. Den erfarenheten, i kombination med mitt barnmorskejobb, lade som sagt grunden för en idé om att filma en förlossning från den födande kvinnans perspektiv.

Vad för utmaning stod du för inför när du anlitade Psykologpartners?

Att nå ett bolag som kunde både psykologin kring hur VR påverkar människors känslor samt det tekniska kring att skapa material med VR.

Vad gjordes för att hjälpa dig möta utmaningarna?

Psykologpartners gjorde en gedigen plan tillsammans med VERA BIRTH och följde resan från början till slut – från detaljplaner till en färdig produktion. Psykologpartners har haft en superstor betydelse för projektet. En stor del är till exempel att Psykologpartners kunde vara med och sköta det tekniska kring filmandet under själva förlossningen. I början tänkte jag att jag kanske kunde köpa en VR kamera och lösa det själv. Men sen tänkte jag att ”om jag verkligen ska göra det här så vill jag ha professionell hjälp”. 

Vad är resultatet av Psykologpartners insats som helhet?

Otrolig! VERA BIRTH hade aldrig kommit såhär långt utan Psykologpartners och i synnerhet Camilla Söderberg. Psykologpartners varit en väldig trygghet. Det är ju speciellt med en förlossning, det är en av sakerna i livet som faktiskt är svåra att planera. I och med att Psykologpartners har varit med från början till slut kunde jag vara trygg i att vi i möjligaste mån skulle få till ett underlag som fungerar!

Psykologpartners och VeRa Birth Ebba Lagercrantz och Camilla Södergren utvecklar VR mot förlossningsrädsla

VERA BIRTH hade aldrig kommit såhär långt utan Psykologpartners och i synnerhet Camilla Söderberg. Här ser vi grundaren Ebba Lagercrantz Hedblad (t.v) och vår psykologkonsult Camilla Södergren på bild när VR-materialet skulle filmas. 

Vilken skillnad kommer projektet göra?

Jag hoppas att projektet kommer kunna hjälpa de kvinnor som känner sig motiverade till att föda vaginalt. Viktigt att understryka är att materialet är till för de som vill. Förhoppningsvis kommer detta material kunna vara till hjälp i förberedelsen inför sin egen födsel.

VeRa Birth är VR mot förlossningsrädsla som togs fram med Psykologpatners

VERA BIRTH lanserar ny kurs utifrån materialet som tagits fram med Psykologpartners

Ebba Lagercrantz Hedblad har nyligen lanserat en förlossningsförberedande kurs med VR-filmen som riktar sig till alla gravida – ickerädda som rädda. Du hittar mer om kursen och bokning här.

PS. Är du som läser nyfiken på mer om Ebba Lagercrantz Hedblad och Psykologpartners arbete inom Digital Psykologi?

  • Läs mer om VERA BIRTH här eller på instagram här 
  • Läs mer om Psykologpartners tjänster inom digital psykologi här