Kurs för dig som ledare 2022!

Den 21:a mars startar kursen ”Funktionellt ledarskap – Ledarskapsutbildning” och det finns platser kvar! Kursen utvecklar dig i ditt ledarskap och i din verksamhet. Den riktar sig till dig som är ledare och projektledare inom privat sektor. Utbildningen leds av Magnus Stalby och Sara Hillbom, och vi har intervjuat kursledarna om innehållet:

Första frågan till dig Magnus! Hur skulle du beskriva kursen?

Kursen är ett ledarskapsprogram som ger dig en grund i ett modernt ledarskap. Hur du skapar driv, engagemang och resultat i din verksamhet.

…Varför ska man gå den?

Är du trött på ytliga modeller och snabba tips? Vill du förstå den vetenskapliga grund som ligger bakom ett effektivt ledarskap och en engagerade medarbetare? Då är detta kursen för dig!  Allt du gör eller inte gör som ledare spelar roll! Kursen har ett högt instruktionsvärde, vilket betyder att du snabbt kommer att kunna omsätta innehållet för att nå resultat. Dessutom kommer du får nya kontakter i näringslivet och få lära känna andra branscher än din egen. Vi lägger också mycket fokus på transfer; alltså att säkerställa att de du lär dig kommer just din verksamhet till nytta.”

Sara, vad lär man sig av att gå kursen?

Du kommer få en ökad och fördjupad förståelse om dig själv som ledare och vetskap om hur du påverkar och/eller hindrar en effektiv vardag.  Utifrån aktuell forskning kring beteenden kommer du få verktyg att driva förändring på riktigt. Du kommer att få lära dig hur du kan öka motivationen hos medarbetare i organisationen, att gå från att något MÅSTE göras till att medarbetare VILL göra. Man lär sig att skapa effektiva team!

…Vad innebär det rent praktiskt?

I upplägget ingår att du, via en enkät får feedback på ditt ledarskap från personer i din organisation. I uppstarten intervjuar vi din närmsta chef för att sätta mål för dig i programmet, både gällande din personliga utveckling som ledare och din verksamhets utvecklingsutmaningar. Rent praktiskt innebär det att bli modig som ledare, att kunna ta tag saker som kan kännas jobbiga. Ett exempel är samtal och processer som upplevs komplexa och svåra. Kursen innebär att du får praktisk kunskap i HUR du gör detta.Vi övar mycket under programmet!  

Vad skulle ni säga gör programmet unikt?

Unikt för just ledarskapsprogrammet är att vi kopplar ihop psykologin med affärsutveckling, strategi och beslutsfattande. Det innebär att du som ledare kommer att förstå affärsutvecklingsprocessen på ett nytt sätt och hur du kan skapa affärer samt strategier utifrån vad du GÖR som ledare. Vårt centrala fokus är beteendeperspektivet, eftersom affärer och ledarskap ÄR beteenden – det är vad du gör som räknas!

Tack Magnus och Sara! Klicka här för mer information och bokning av ledarskapsutbildningen i Funktionellt Ledarskap. 

Sara Hillbom, VD på Psykologpartners, leder Funktionellt Ledarskap tillsammans med..

Magnus Stalby, affärsområdeschef för organisation och ledarskap på Psykologpartners.